Domaći grah na starinski način

Domaći grah kako su ga radile naše bake

Upišite opis proizvoda

Priprema:

  1. Večer prije grah namočite u oko 2 l vode
  2. Sutradan ga prvo skuhajte u 2.5 l hladne vode samo dok ne prokuha, zatim tu vodu bacite, na grah nalijte 3 l vruće vode i stavite da se kuha.
  3. Odmah dodajte 1 nasjeckani crveni luk i suhomesnato po želji. Posolite i popaprite.
  4. Kada prokuha dodajte narezanu mrkvu, peršin, pastrnjak i krumpir. Nastavite kuhati na jakoj vatri najmanje oko sat vremena, sve dok grah ne omekša
  5. Kada je grah kuhan, napravite zapršku tako da u posebnom loncu na masti popržite nasjeckani češnjak samo da zamiriši, na to dodate brašno i popržite ga. Zatim nadolijte malo vruće vode, dodate crvenu papriku, promiješate i umutite u grah. Kuhajte još nekoliko minuta.
  6. Ako vam zaprška smeta možete samo zamutiti malo brašna, soli i mlake vode, pa to umutiti u grah do željene gustoće. Netko umuti i malo paradajz sosa.
  7. Na kraju grah probajte, ukoliko treba dosolite i uživajte.

Napomena:

Kila graha je dovoljan za jedan veći lonac- U grah po želji možete nadodati i korijen peršina, celer, češnjak, lovorov list ili vegetu (ljupčac).

Ostali recepti

Sorry, there are no posts to display

Cart is empty 0.00 kn
Food photo created by rawpixel.com - www.freepik.com